Ander nieuws van Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Foto bij Nieuws

Verdachten in vrijheid gesteld, na 5 jaar in de cel

Bijzonder nieuws voor de heren Haroenmohamed N. en Anielkoemar K. en de families. Ze zaten vanaf 2012 in de gevangenis voor de moord op de heer Molius, maar zijn inmiddels weer ‘thuis’.

Toelichting:

Vanaf 2013 hebben diverse deskundigen van ons kantoor onderzoek verricht naar de moord op de heer Molius. De heer Molius is op d.d. 29 maart 2012 levenloos aan de kant van de Nieuwweergevondenweg te Suriname aangetroffen. Gelet op het sporenbeeld op de plaats delict (slachtoffer wordt met een bebloede plastic zak om zijn hoofd aangetroffen) gaat de Surinaamse politie direct uit van een ernstig misdrijf.

Enkele dagen na de moord houdt de politie de verdachten Haroenmohamed N. en Anielkoemar K. aan. Deze verdachten zijn door Rechtbank in 2014 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De beide verdachten hebben vanaf moment één ontkent betrokken te zijn geweest bij de moord (zie onderstaande link voor nadere informatie).

http://www.starnieuws.com/index.php/…/index/nieuwsitem/25853

In oktober van 2013 is Rob ten Hove samen met Charl de Roy van Zuydewijn naar Suriname afgereisd. Gedurende het onderzoek zijn diverse grote lacunes aangetroffen. Door het gebrekkige onderzoek is het uiterst complex om scenario’s te kunnen toetsen op plausibiliteit.

Eind mei 2017 is Rob ten Hove gehoord door het Hof te Suriname omtrent de bevindingen inzake de moord op de heer Molius. Middels een presentatie heeft Rob ten Hove het Hof uitgelegd dat voorzichtigheid is geboden bij de interpretatie van de forensische sporen. Ook heeft hij uitgbereid gemotiveerd waarom het onderzoek zeer gebrekkig is verlopen. Tot slot heeft hij diverse onderzoeksmogelijkheden genoemd die nog steeds kunnen leiden tot objectief forensisch bewijs.

Naar aanleiding van de bevindingen heeft de advocaat verzocht om een voorlopige invrijheidstelling. Dit verzoek is door het Hof, onder bepaalde voorwaarden, gehonoreerd. Dit bekent kort gezegd dat beide verdachten, die sinds 2012 in de gevangenis zaten, inmiddels weer ‘thuis’ zijn.

Het onderzoek in de zaak Molius heeft ons geleerd dat het niveau van forensisch onderzoek in Suriname nog zeer sterk verbeterd kan worden

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: