Foto bij Documentonderzoek

Documentonderzoek

Twijfelt u aan de authenticiteit van een document? Betwist u de echtheid van een overeenkomst? Of wenst u inzicht in de vraag of specifieke tekstgedeelten na de ondertekening zijn toegevoegd of gewijzigd?

Document onderzoek, echtheids- en authenticiteitsonderzoek

De vraag of een document, bijvoorbeeld een testament, huurovereenkomst, arbeidscontract of een loonformulier, authentiek is staat steeds vaker centraal tijdens juridische procedures. Dit komt mede doordat een breed publiek op de hoogte is van de toepassingen en de mogelijkheden om documenten te vervalsen middels digitale bewerkingsprogrammatuur. 

Het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau hanteert diverse internationaal erkende onderzoekstechnieken om vraagstukken aangaande de authenticiteit van documenten te kunnen beantwoorden. Door toepassing van optische-, chemische- en fotogrammetrische methodieken kan onderzoek worden verricht naar de aard en samenstelling van de geprinte tekst, het gehanteerde papier, de gebruikte toners/inkten, aanwezige handtekeningen en overige authenticiteitskenmerken.

Voorbeelden van onderzoeksvragen zijn

Relevante links

www.valsheid-in-geschrifte.nl
www.vervalste-handtekening.nl
www.handschriftonderzoek.nl
www.handschrift-deskundige.nl

Procedure

Wanneer u een onderzoek wilt laten verrichten naar de authenticiteit van een document kunt u contact met ons opnemen. De levertijd voor een erkend onderzoek inclusief een gerechtelijk deskundigenrapportage, die u kunt gebruiken als bewijsmateriaal in civiel- of strafrechtelijke procedures, bedraagt ongeveer twee tot vier weken.  

Contact

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: