Foto bij Telecomgegevens analyseren

Telecomgegevens analyseren

Onderzoek historische telefoongegevens

Telecomgegevens, ook wel verkeersgegevens genoemd, zijn niet meer weg te denken uit strafzaken. Er worden vaak verstrekkende conclusies aan verbonden, terwijl de telecom-infrastructuur nooit is ontworpen om er een positie mee te bepalen.

In meerdere gevallen bleek een nader onderzoek van de telecomgegevens de grondslag voor vrijspraak. Behalve als belastend bewijsmateriaal kunnen verkeersgegevens ook als ondersteuning gebruikt worden voor de positie van de raadsman.

Mocht dat in een rechtszaak van belang zijn, dan kan naast het onderzoeken van de verkeersgegevens ook onderzoek gedaan worden naar de feitelijke dekking van gsm-masten (zendmasten), zodat vastgesteld kan worden of de conclusies van het openbaar ministerie gegrond zijn. Tevens kunnen op deze manier alibi's worden getoetst op aannemelijkheid.

Klik hier voor een kennisdocument over telecom gegevens

Analyse procedure geheimhoudersgesprekken

Naast onderzoek naar de betrouwbaarheid van verkeersgegevens kan er ook onderzoek gedaan worden naar "geheimhoudersgesprekken". Wanneer er een vermoeden is van het beluisteren van de gesprekken tussen geheimhouders en cliënten, kan onderzocht worden of de procedure m.b.t. het vernietigen van deze gesprekken correct is gevolgd.

Mobiele telefoon laten uitlezen?

Meer informatie over uitlezen van mobiele telefoons of het herstellen van verwijderde whatsappberichten treft u aan op de pagina telefoononderzoek

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: