Foto bij Open Source Intelligence (OSINT)

Open Source Intelligence (OSINT)

OSINT en Cyber Intelligence

Bij OSINT en cyber intelligence gaat het om het opsporen, analyseren, interpreteren en visualiseren van digitale informatie uit zowel publiek toegankelijke bronnen als minder toegankelijke bronnen. Het vinden van informatie die niet gevonden wil worden.

Cyber intelligence begint veelal met een onderzoek in openbare bronnen, de zogenoemde OSINT. Bij deze Open Source Intelligence worden websites, webdomeinen en databases doorzocht en gespecialiseerde zoekmachines worden ingezet om informatie op te sporen en te analyseren, verbanden te leggen, te checken op feiten ('fact-checking') en gebeurtenissen te reconstrueren.

Cyber Intelligence

Bij cyber intelligence gaan we met de resultaten van het OSINT onderzoek verder aan de slag: het internet is immers veel groter dan alleen websites en online databases; dit zogenoemde Wereld Wijde Web is slechts een onderdeel van het gehele internet. Er is veel informatie online die niet op een website staat, die niet door zoekmachines gevonden wordt of alleen te vinden is in minder toegankelijke delen van het internet zoals het deepweb en darkweb.

Door het combineren van OSINT met technieken die doorgaans worden gebruikt in de IT beveiliging en in digitaal forensisch onderzoek, samen met zelf verworven inlichtingen uit ons netwerk, vinden we de informatie die niet gevonden wil worden.

Met het team geregistreerde en gecertificeerde OSINT specialisten, digitaal onderzoekers en ethisch hackers kan het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau ondersteuning bieden bij: 

Intelligence speelt een grote rol bij het nemen en onderbouwen van strategische en operationele beslissingen in de IT beveiliging, bij digitaal rechercheren, datajournalistiek of bij het screenen van zakelijke partners voordat men met hen in zee gaat. Ook is het een belangrijk onderdeel van een veiligheidscheck om te achterhalen welke (gevoelige) informatie over u of uw bedrijf openbaar is.


Heeft u behoefte aan expertise op het gebied van OSINT en Cyber Intelligence? Wilt u meer inzicht krijgen in online informatie of de beveiliging van uw organisatie versterken tegen digitale risico's? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. De door het NFO opgestelde rapportage kan worden ingezet als bewijsmateriaal in civiele- of strafrechtelijke procedures.

Bent u zelf werkzaam als OSINT-specialist en u wilt meer weten over onderzoeksmethoden die een OSINT onderzoek kunnen aanvullen? Kijk dan eens bij de workshop "Cyber Intelligence" van het NFO. 

Contact

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

 

 

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: