Foto bij Fotovergelijkend onderzoek

Fotovergelijkend onderzoek

Is de persoon op de referentiefoto’s dezelfde persoon als de persoon op de betwiste foto’s? Is de persoon op de camerabeelden dezelfde persoon als de verdachte?

Gezichtsvergelijkend onderzoek / Fotovergelijkend onderzoek

Ten behoeve van BRP-procedures, civielrechtelijke- en strafrechtelijke trajecten verricht het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau gezichtsvergelijkend onderzoek / fotovergelijkend onderzoek. Voorgaande betekent dat door toepassing van beeldvergelijkende technieken onderzoek wordt verricht naar de vraag in welke mate het aannemelijk is te achten dat de foto’s één en dezelfde persoon representeren.

Gezichtsvergelijkend onderzoek behelst de beoordeling en de vergelijking van gedetailleerde structuren in het gezicht. Het proces van vergelijking verloopt grondig en gedegen en leidt uiteindelijk tot afgewogen resultaten.

De methodieken die toegepast worden bij gezichtsvergelijkend onderzoek / fotovergelijkend onderzoek, vergelijken en meten onder andere de grootte en afstand van de ogen, mond, neus en oren alsmede specifieke gezichtskenmerken.

Contact:

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: