Foto bij Gezichtsvergelijkend onderzoek

Gezichtsvergelijkend onderzoek

 

Gezichtsvergelijkend onderzoek / Fotovergelijkend onderzoek

Ten behoeve van onder andere BRP-procedures, civielrechtelijke- en strafrechtelijke trajecten verricht het NFO gezichtsvergelijkend onderzoek / fotovergelijkend onderzoek. Dit doen we door toepassing van beeldvergelijkende technieken en biometrisch beeldonderzoek naar de vraag in welke mate het aannemelijk is dat de foto’s of beelden één en dezelfde persoon weergeven.

Bij gezichtsvergelijkend onderzoek beoordeeld en vergelijkt de biometrisch beelddeskundige de gedetailleerde structuren in het gezicht. Bij een gezichtsvergelijkend onderzoek / fotovergelijkend onderzoek, worden onder andere de grootte en afstand van de ogen, mond, neus en oren en andere specifieke gezichtskenmerken gemeten en vergeleken. 

Onze onderzoeken worden als bewijs aangenomen door gemeenten in BRP-procedures. Daarnaast kunnen onze rapporten worden ingebracht als bewijsmiddel in gerechtelijke/juridische procedures. 

Onderzoeksvragen

Is de persoon op de referentiefoto’s dezelfde persoon als de persoon op de betwiste foto’s?

Is de persoon op de camerabeelden dezelfde persoon als de verdachte?

 

Contact:

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: