Ander nieuws van Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Foto bij Nieuws

Identiteitsfraude binnen 36 uur opgelost

Identiteitsfraude is een ernstige zaak en helaas een steeds vaker voorkomend onderdeel van onze maatschappij. Het overkwam ook personal trainer Niek Wessels uit Rijssen.

Hij werd slachtoffer van een zogenaamde “catfish”. Een catfish is iemand die zich op het internet voordoet als iemand anders met behulp van social media. Deze catfish probeert de aandacht te trekken van andere personen en in vele gevallen zorgt hij of zij ervoor dat iemand verliefd wordt op deze persoon.

Er werden persoonlijke foto’s gebruikt van Niek Wessels om vervolgens personen mee te benaderen met alle gevolgen van dien.

Na een snel en doelgericht onderzoek door het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V. werd deze zaak binnen 36 uur opgelost.

De dader heeft een volledige bekentenis afgelegd en heeft Niek Wessels de onderzoekskosten vergoed.

De reactie van Niek Wessels op deze zaak:

“Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op mij. Het is vreselijk om te zien als je persoonlijke foto’s worden gebruikt door iemand die je niet kent, en zich voordoet als jezelf. Mocht het jezelf overkomen, raad ik je aan er zo spoedig mogelijk werk van te maken zodat de schade beperkt blijft zoals bij mij gelukkig het geval was.

Ik wil Rob ten Hove van het Nationaal Forensisch Onderzoek bedanken voor de uitermate snelle, en professionele hulp die hij mij heeft geboden in deze ernstige zaak die is opgelost.

We gaan deze situatie snel achter ons laten, en morgen weer met frisse moed mijn onderneming verder bouwen.”

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: