Foto bij Schriftonderzoek

Schriftonderzoek

Wilt u een schriftonderzoek laten uitvoeren?

Krijgt u te maken met bepaalde documenten, contracten of anonieme brieven? Valsheid in geschrifte plegen is vandaag de dag gemakkelijker dan ooit. Er zijn tegenwoordig zoveel digitale mogelijkheden om documenten geheel of gedeeltelijk aan te passen of om een handtekening na te maken en op een document te zetten. De methodes worden steeds professioneler, waardoor een vals document niet of nauwelijks meer van echt te onderscheiden is. Toch kunnen de gevolgen een wereld van verschil betekenen. Het is daarom nodig om een schriftonderzoek te laten uitvoeren, als u zekerheid wilt hebben over geschreven teksten en/of een handtekening. 

Forensisch schriftonderzoek door een expert

Goed en deskundig schriftonderzoek moet uitgevoerd worden door een forensisch expert. Met forensisch schriftonderzoek wordt bedoeld, dat een handschrift op zeer nauwkeurige wijze wordt onderzocht en waarbij bewijzen worden veiliggesteld, waaruit blijkt dat het schrift of de handtekening al dan niet vals is. Omdat dit erg specialistisch werk is, heeft het NFO (Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau) hiervoor geregistreerde deskundigen in dienst. Hierdoor is het NFO dé autoriteit als het gaan om forensisch schriftonderzoek. Onze rapportages worden dan ook altijd als erg betrouwbaar gezien en gebruikt als officiële bewijslast in rechtszaken. U kunt bij ons een forensisch schriftonderzoek aanvragen voor vrijwel alle soorten documenten. 

Laat een forensisch schriftonderzoek uitvoeren door het NFO

Wanneer er twijfels zijn over de echtheid en daarmee ook de rechtsgeldigheid van bepaalde documenten en contracten, dan kan het NFO voor u een forensisch schriftonderzoek uitvoeren. Afhankelijk van het soort document en hoe deze is opgesteld, passen wij soms specifieke technieken toe om de echtheid van het schrift te bevestigen of te ontkrachten. Iedereen kan bij ons een verzoek tot forensisch schriftonderzoek indienen, zowel bedrijven, instellingen als particulieren. Als u een forensisch schriftonderzoek wilt laten uitvoeren, neem dan contact met ons op of maak een afspraak voor een intake. Wij lichten dan onze werkwijze toe en uiteraard vertellen wij u ook met welke kosten u rekening moet houden.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: