Foto bij Onderzoek doodsoorzaak

Onderzoek doodsoorzaak

Wilt u een onderzoek naar een doodsoorzaak laten uitvoeren?

Het overlijden van een naaste kan behoorlijk ingrijpend zijn. De wijze waarop iemand overlijdt is van groot belang voor de rouwverwerking van de nabestaanden. Hoe triest ook, als iemand overlijdt door een ziekte, dan is dit als nabestaanden gemakkelijker te accepteren en is er soms tijdens het ziekteverloop al sprake van afscheid en/of een rouwproces. Dit is anders als de doodsoorzaak onbekend is of als u twijfels heeft over de vastgestelde doodsoorzaak. Naast de rouwverwerking, blijft dan altijd de vraag open staan hoe een geliefde is overleden. Om hier zekerheid over te krijgen, kunt u een onderzoek naar de doodoorzaak laten uitvoeren. 

Wat is een tegenonderzoek naar de doodsoorzaak?

De Nederlandse wet stelt, dat bij ieder overlijden een lijkschouw moet plaatsvinden. Dit is het vaststellen van het overlijden door een huisarts, behandelend arts of een lijkschouwer. Er kunnen twee conclusies worden getrokken: een natuurlijke dood door bijvoorbeeld ziekte of ouderdom of een niet-natuurlijke dood in het geval van een ongeval, zelfmoord of geweldpleging. Is er volgens u een foutieve conclusie getrokken na een overlijden? Dan kunt u een tegenonderzoek naar de doodsoorzaak laten uitvoeren. Dit kan door het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO). Het is zeker niet zo dat wij enkel in opdracht werken van instanties, zoals wel eens wordt gedacht. Ook als particulier heeft u het recht om een tegenonderzoek naar de doodsoorzaak van een dierbare door ons te laten uitvoeren. Een obductie wordt uitgevoerd door de zeer gerenommeerde en in de media bekende dr. Frank van der Goot. Met zijn bevindingen, heeft u een juridisch geldig bewijs dat een eerder vastgestelde doodsoorzaak bevestigt of de bevestiging dat er andere conclusie getrokken moet worden.

Een onderzoek naar de doodsoorzaak laten uitvoeren door het NFO

Of u nu een instelling vertegenwoordigt of een particulier bent, iedereen mag bij twijfels naar een doodsoorzaak, een onderzoek naar de doodsoorzaak laten uitvoeren door het NFO. Wij zijn een zeer breed georganiseerd onderzoeksbureau en erkend en geregistreerd door het ministerie van Justitie &  Veiligheid. Een obductie wordt door onze zeer ervaren forensisch patholoog Frank van der Goot uitgevoerd, zodat u een zeer betrouwbare uitslag krijgt over de doodsoorzaak. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem telefonisch contact op met één van onze twee vestigingen, stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: