Foto bij Handschriftonderzoek

Handschriftonderzoek

Waarom wilt u een handschriftonderzoek laten uitvoeren?

Er kunnen allerlei redenen zijn om een handschriftonderzoek te laten uitvoeren. Handtekeningen zijn erg belangrijk voor bijvoorbeeld de geldigheid van diverse soorten documenten, contracten en overeenkomsten. Als blijkt dat er een valse handtekening is gezet, dan is een contract niet geldig en dit kan grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan een hypotheek- of leningcontract. Ook op familiair gebied kan er behoefte zijn aan een handschriftonderzoek. Testamenten zorgen dikwijls voor onenigheid in families. Een handschriftonderzoek kan bevestigen dat de handtekening onder een testament echt van de overledene is. Wanneer u het slachtoffer bent van dreigbrieven, dan kan er aan het handschrift bekeken worden of de brief door één of meerdere mensen geschreven is en of er specifieke kenmerken te herkennen zijn die aan de dader gelinkt kunnen worden. 

Handschrift onderzoek voor allerlei soorten documenten

Handschrift onderzoek is tegenwoordig geëvolueerd. De overgrote meerderheid van officiële documenten en contracten wordt niet meer met de hand geschreven. Hooguit wordt handmatig nog een handtekening gezet, wat uiteraard te checken is tijdens een handschrift onderzoek. De specialisten van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) kunnen ook bedrukte documenten onderzoeken op echtheid. Daarbij kan de ouderdom van inkt bekeken worden, welke soort inkt of toner er gebruikt is en op welke soort printer het document geprint is. Ook digitaal aangepaste documenten en contracten kunnen door onze digitaal forensisch deskundigen blootgelegd worden. 

Laat een handschrift echtheid onderzoek uitvoeren door het NFO

Een valse handtekening onder een document kan grote financiële en juridische gevolgen hebben. Als u twijfelt over een handtekening of over een volledig document, laat dan door het NFO een handschrift echtheid onderzoek uitvoeren. Wij onderzoeken alle documenten waar u twijfels over heeft, zoals een arbeidscontract, een huurcontract, testament of zelfs de echtheid van een paspoort. Neem hiervoor contact met ons op, dan vertellen wij u graag onze werkmethode en de kosten. U mag ook altijd een afspraak maken voor een gratis intakegesprek.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: