Foto bij Digitaal forensisch onderzoeker

Digitaal forensisch onderzoeker

Wat kan een digitaal forensisch onderzoeker voor u betekenen?

Hoewel de digitalisering een uitkomst is voor bedrijven en instellingen, moet u ook rekening houden met de keerzijde van de medaille. Door digitalisering opent u als het ware achterdeurtjes tot uw systemen. Als u uw systemen niet voldoende beveiligt, dan maken internetcriminelen hier graag gebruik van. Uw systemen kunnen gehackt worden of u kunt het slachtoffer worden van schadelijke software. Digitale oplichting en fraude kost het bedrijfsleven erg veel geld en bovendien ook reputatieschade. Daarom kan het inschakelen van een digitaal forensisch onderzoeker noodzakelijk zijn om digitale sporen bloot te leggen. Zo kunt u met digitaal forensisch onderzoek toch nog uw schade proberen te claimen.

Het brede pakket van een forensisch digitaal onderzoeker

Een forensisch digitaal onderzoeker doet veel meer dan digitale sporen veiligstellen. Hoewel dit wel een belangrijk onderdeel van zijn/haar takenpakket is, kan een forensisch digitaal onderzoeker ook behulpzaam zijn bij het terugvinden van digitale data. Denk aan verloren gegane e-mails of aan defecte harde schijven waardoor uzelf niet meer bij uw data kunt komen. De forensisch digitaal onderzoeker heeft de middelen en kennis in huis om uw data veilig te stellen. In geval van bedrijfsspionage kan een forensisch digitaal onderzoeker belangrijke informatie veiligstellen, zodat u een goede bewijslast in handen heeft om hier een juridische zaak van te maken. 

De digitale forensische onderzoekers van het NFO helpen u graag

Het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) heeft een team van zeer professionele digitale forensische onderzoekers, die u kunnen helpen bij het veiligstellen van data, het aantonen van gehackte systemen of diefstal van intellectueel eigendom en het doen van onderzoek in gerechtelijke procedures. Iedereen kan bij ons aankloppen als er hulp van digitale forensische onderzoekers nodig is, zowel het bedrijfsleven, de advocatuur als particulieren. Wilt u om welke reden ook onze digitale forensische onderzoekers inschakelen? Of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij leggen u graag alles uit. 

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: