Andere cursussen van het NFO

Bekijk alle cursussen >

Logo NFOB

CSI en Telecom in strafzaken

Organisatie
NFO

Doelgroep
Strafrechtadvocatuur

Omschrijving

Als strafrechtadvocaat wordt u in toenemende mate geconfronteerd met forensisch technisch bewijsmateriaal. Zo kan het Openbaar Ministerie stellen dat er diverse forensische sporen (bijvoorbeeld schotresten, DNA-sporen, vingerafdrukken, handschriften) zijn gevonden die aantonen dat verdachte wel de dader móét zijn. Echter, beschikt u over voldoende forensische kennis om de bewijswaarde van deze, veelal technische, onderzoeksresultaten te doorgronden en ter discussie te stellen?

Gedurende de cursus CSI en Telecom in strafzaken wordt u vanuit de invalshoek van de verdediging geïnformeerd over de interpretatie van forensisch bewijsmateriaal, alsmede over het aanvechten van deskundigenrapporten en het stellen van ter zake doende onderzoeksvragen. De doelstelling van de spreker, getuige-deskundige ing. J.R. ten Hove, is om u actuele forensische expertise aan te reiken die u direct kunt toepassing binnen uw strafrechtpraktijk.

In het tweede deel van de cursus zal getuige-deskundige ir. R. Pluijmers stil staan bij de bruikbaarheid en toepasbaarheid van telecomgegevens. Vandaag de dag zijn telecomgegevens namelijk niet meer weg te denken uit strafzaken. De heer Pluijmers legt de GSM techniek op een voor leken begrijpelijke manier uit. Alle termen die u tegenkomt in het strafdossier komen aan de orde. Ook aandacht voor de betrouwbaarheid van telecom als bewijsmateriaal en het gebruik van buitengewone opsporingsmiddelen zoals de imsi-catcher, de stealth-sms en spyware. 

Docent(en) / Spreker(s)
Ir. R. Pluijmers & Ing. J.R. Ten Hove &

Opleidingspunten

Achtergrond opleidingspunten cursus 4

Locatie
-
- Amsterdam

Kosten
€ 295.00 excl. BTW voor wel NVSA / NVJSA leden
€ 245.00 excl. BTW voor niet NVSA / NVJSA leden

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: