Andere cursussen van het NFO

Bekijk alle cursussen >

Logo NFOB

Cybercrime

Doelgroep
Advocatuur

Omschrijving

ls (commune) strafrechtadvocaat zal je in je praktijk steeds vaker geconfronteerd worden met zaken die een digitale component hebben. De sterk toenemende rol van digitaal bewijsmateriaal in de rechtspraak maakt het noodzakelijk om op de hoogte zijn van alle ins en outs. 

Cybercrime is een van de snelst groeiende vormen van criminaliteit. Onder cybercrime vallen criminele activiteiten waarbij gebruikt wordt gemaakt van ICT. De criminele activiteiten kunnen zijn gericht tegen personen, eigendommen en organisaties of tegen elektronische communicatienetwerken en informatiesystemen

Gezien deze digitalisering ondergaat ook het opsporingsproces van de politie een flinke verschuiving. De politie investeert fors in nieuwe technologieën en vorig jaar bevestigde de minister dat de opsporing gebruik maakt van spysoftware om informatie te vergaren over verdachte personen. Daarnaast zal in de toekomst de internettap een prominente rol gaan spelen in strafzaken.

Er wordt vanuit het perspectief van de strafrechtadvocaat aandacht besteed aan theorie en casuïstiek waarin technieken als hacking, phising en locatiebepaling bloot komen te liggen.
 

Docent(en) / Spreker(s)
Drs. W.A. Verloop

Opleidingspunten

Achtergrond opleidingspunten cursus 3

Locatie
-
- Utrecht

Kosten
€ 300.00 excl. BTW voor wel NVSA / NVJSA leden
€ 325.00 excl. BTW voor niet NVSA / NVJSA leden

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: