Foto bij Autopsie onderzoek

Autopsie onderzoek

Hoe kunt u een autopsie laten uitvoeren?

Een lijkschouw moet worden uitgevoerd als iemand is overleden. Dit houdt in, dat een behandelend arts, huisarts of lijkschouwer zowel de dood als de oorzaak moet vaststellen. Iemand kan overlijden door een ziekte of ouderdom en dan wordt dit als een natuurlijk overlijden geklasseerd. Is er sprake van een ongeval, een gewelddadige dood of een zelfmoord? Dan is dit een niet-natuurlijke dood en vindt er vaak een autopsie plaats. Tijdens een autopsie wordt het lichaam inwendig en uitwendig onderzocht op sporen, zodat een zo nauwkeurig mogelijke oorzaak kan worden vastgesteld. Heeft u bij een overlijden twijfels over het gevoerde autopsie onderzoek? Dan kunt u ook zelf een autopsie aanvragen bij het NFO.

Hoe werkt bij een tegenonderzoek een autopsie?

Als u bij een tegenonderzoek een autopsie aanvraagt, dan houdt dit meestal in dat u de uitslag van een eerdere autopsie in twijfel trekt of dat er geen autopsie is uitgevoerd. Heeft u bijvoorbeeld zelf bewijzen dat er een andere doodsoorzaak is dan is vastgesteld of heeft u sterke twijfels over de uitgevoerde autopsie? Het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) is een officieel erkend onderzoeksbureau, waarbij de uitkomsten van onderzoeken vaak als juridisch bewijs worden erkend. Wilt u een autopsie door ons laten uitvoeren? Dan hebben wij hiervoor de bekende en zeer ervaren forensisch patholoog Frank van der Goot. Hij voert een inwendige en uitwendige schouwing uit en wanneer nodig ook een toxicologisch onderzoek. U kunt bijvoorbeeld als advocaat voor een bepaalde zaak als tegenonderzoek een autopsie aanvragen, maar ook als particulier kan dit.   

Een autopsie onderzoek laten uitvoeren door het NFO

Als een gerenommeerd onderzoeksbureau, kunt u bij het NFO terecht voor het laten uitvoeren van diverse soorten onderzoeken. Dit kan gaan van een DNA-onderzoek, handschriftonderzoek tot een autopsie. Een autopsie is een vergaand onderzoek en daarom wordt deze altijd door een erkende en gerenommeerde forensisch patholoog uitgevoerd. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een autopsie of wilt u bij ons een autopsie aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: